Medische vakgebieden

Handtherapie

Hand- en polstherapie Dongen is sinds januari 2016 gevestigd binnen Fysio 4 You als gespecialiseerd centrum voor het onderzoek en behandeling van verschillende hand- en polsklachten zoals: carpaal tunnel syndroom, duimartrose, skiduim, triggerfinger, fracturen onderarm/pols en vingers, Quervain, Dupuytren en peesklachten van pols en hand. Hand- en polstherapie Dongen werkt nauw samen met andere handspecialisten, zoals chirurgen en de handenkliniek in Breda.

Fysiotherapie

Fysiotherapie is de basis van alle onderstaande specialisaties en is heden direct toegankelijk, wat betekent dat een verwijzing van de huisarts niet meer nodig is. De vergoeding fysiotherapie vindt plaats vanuit de aanvullende verzekering.

Manuele therapie

Behandelmethode welke in de volksmond bekend staat als het zogenaamde ‘kraken’ en meestal wordt toegepast op de wervelkolom, maar ook op andere gewrichten kan worden uitgevoerd. Aanleiding is vaak een wervel of gewricht welke geblokkeerd is of minder goed beweegt. Middels een korte impuls van de manuele therapeut wordt het gewricht of wervel weer los gemaakt. Een dergelijke impuls kan gepaard gaan met een knakkend geluid.

Dry needling

Dry needling is een nieuwe behandelmethode van de Fysio-manueel therapeut. Door middel van een speciale techniek worden spieren en zogenaamde triggerpoints aangeprikt en raken op die manier snel en langdurig ontspannen. Hiervoor wordt een accupunctuurnaaldje gebruikt.

Sportfysiotherapie

Behandelmethode waarbinnen de sportfysiotherapeut nauwkeurig kijkt naar de relatie tussen de blessure en de sport welke iemand beoefent. Binnen de sportfysiotherapie wordt gebruik gemaakt van specifieke onderzoeksmethoden en trainingsprincipes. Medical taping en Compex spierstimulatie worden vaak ondersteunend ingezet tijdens de therapie en sporthervatting.

Mulligan therapie

Behandelmethode ontwikkeld in Australië door Brian Mulligan. Het is een vorm van manuele therapie maar dan met name geschikt voor mensen welke het zogenaamde ‘knakken’ minder prettig vinden. Middels subtiele technieken maakt de therapeut tijdens de beperkte beweging het gewricht of wervel los. Nadien wordt vaak een gewricht ondersteunend getapet, waardoor bewegingen weer normaal en pijnvrij kunnen plaats vinden. Leo Dietvorst is sinds 2013 gecertificeerd Mulligan therapeut.

Mckenzie therapie

Behandelmethode ontwikkeld door Robin Mckenzie uit Australië en een van de meest effectieve therapieën om rug- en nekklachten te verhelpen. Zowel in te zetten om klachten te verhelpen als deze te voorkomen.

Medical of kinesio taping

Behandelmethode waarbij met behulp van gekleurde stroken tape een gewricht, spier of pees ontlast of ondersteund wordt. Veelal toegepast in de sport en ook steeds meer daarbuiten, zoals bijv. in de thuis- en werksituatie.

Revalidatie na orthopediche operaties

De mate van het succes van een operatieve ingreep hangt vaak samen met de revalidatie nadien. Binnen Fysio 4 You revalideren vele klanten na een rug-, schouder-, nieuwe heup- en/of knie-operatie. In de verschillende fitness- en revalidatieruimtes kunnen we alle aspecten van de revalidatie zeer specifiek trainen.

Bedrijfsactiviteiten